Het Blog

Hieronder vind je mijn zogenaamde Web Log. Een soort van dagboek. Je vindt hier mijn rijmen en dichten, denken en biechten, van vroeger en nu.
Het lange verslag van de zoektocht naar dat ene wat we allemaal zoeken. "To Blog is the foundation of all Knowladge.."

25 juli, 2016

Lang leve het Universum

Ik zag net een docu op Canvas die heel interessant was maar duidelijk toont dat naar het einde toe de makers volledig de pedalen kwijt waren. Wisten ze het niet meer, kwamen ze er zelf niet meer uit. ik weet het niet maar plots kreeg ik de indruk dat hier niks meer klopte.

Als je gaat beweren dat op een bepaald moment in de verre geschiedenis er niets meer zal gebeuren, en tijd en ruimte tot stilstand komen, er met andere woorden niets zich noch zal ontwikkelen, dan spreek je heel wat basispijlers binnen de wetenschap tegen. 

Net zoals je er van uit kan gaan dat er nooit een punt nul is geweest moet je er ook van uit gaan dat er ook geen eindtijd zal zijn. 

Het houdt waarschijnlijk wel ergens ooit eens voor ons (zo u het wil door God geschapen) mensen op, maar zoals het ooit met een kluitje begon zal het ook met een kluitje, voor ons, eindigen. 

VOOR ONS!!

De ontwikkeling, en das eigenlijk niet het juiste woord, beter zou zijn de voortdurende verandering, van het heelal zal altijd verder gaan.

Zo moeten we ook ons denken over de ruimte als inhoudsmaat, wijzigen. De ruimte of het heelal, zo u het wil, is oneindig. Het breidt dus niet uit want iets dat niet eindig is kan niet uitbreiden. Het enige wat wel, binnen afzienbare tijd, eindigt is hoe ver wij in de ruimte zullen kunnen blijven kijken. Uiteindelijk zullen wij de info die terug komt van vooruitgestuurde ruimtesonde, maar tot een bepaalde signaal sterkte kunnen gaan gebruiken, want deze gegevens verzamelaars zullen uiteindelijk een signaal terugsturen dat zo verzwakt is als het op aarde aankomt, dat we er hier ook enkel maar uit kunnen concluderen dat het ding nog steeds verder vliegt. Verder vliegt in de oneindigheid.

Er zal dus altijd ontwikkeling zijn en die zal alle richtingen uit gaan. zowel qua richting, tijd, ruimte kracht noem maar op. 

We moeten alleen afstappen van de gedachte dat evolutie en ontwikkeling zomaar te pas en te onpas als elkaars gelijke in deze discussie kunnen worden gebruikt. en nu wordt het moeilijk want deze woorden zijn eigenlijk heel dichte synoniemen. 

We zitten binnen de wetenschap dus een beetje met een taalkundig probleem. 

Laat ons afstappen van de term "ontwikkeling" en de term evolutie gebruiken.

Evolutie is niet een verbetering van minder goeie systemen (das de menselijke simpele gedachte). Nee Het is een doorontwikkelen van, elementen die een geheugenopslag hebben, en deze data kunnen gebruiken om gebeurtenissen in de toekomst te kunnen evalueren zodoende dat zij de afloop van die hergebeurtenis, zelf op een bepaalde manier kunnen manipuleren, vermijden of ondergaan.

Wetenschap dus.

Conclusie:

Evolutie is, tenzij het taalkundig plots een andere betekenis krijgt, enkel van toepassing op levende dingen. Natuurkundig zo u het wil. 

Als je het over de evolutie van het heelal hebt, heb je het simpel weg over een aantal gebeurtenissen die elkaar in een toevallige volgorde opvolgen, en zo een bepaalde orde schapen. die misschien door mechanische wetten kunnen worden uitgelegd. 

Het is nu door de werking van krachten die we natuurkrachten noemen om dat we ze moeilijk kunnen plaatsen, wind temperatuur etc., op mechanische krachten (of omgekeerd) dat uiteindelijk iets onverklaarbaars gebeurd. het ontstaan van het leven.

En dat is nu wat we een beetje de missing link noemen.

Inmiddels is ook dit vraagstuk wetenschappelijk opgelost maar my little grey cels are not made for that..

En, voor mij een troost, die van jullie ook niet...

Denk met me mee naar de ovrerkant,

Jeroen Van Damme

23 juli, 2016

Regering wil weekend afschaffen.

Uit een gelekte interne nota van de Premier aan zijn ministers is gebleken dat de regering werkt aan een volgende besparingsfase.

In deze fase zal men er alles aan doen om het Weekend af te schaffen. Het weekend dat zijn oorsprong kent in de gouden jaren ’60 is volgens het MR kopstuk niet meer van deze tijd. Als de zaterdag/zondag rust wordt afgeschaft kunnen bedrijven gewoon door draaien en dit zonder extra toelages. Dit zou bedrijven meer winsten opleveren en de staatskas dus ook. In een volgende fase zal men dan ook de nacht rust afschaffen. Bedrijven moeten dus in de toekomst geen extra’s zoals nacht- en weekend premies meer verlonen. Verder wordt er aan een voorstel gewerkt om arbeiders 12 uur te laten werken ipv 8 waardoor overuren ook verleden tijd worden en er 1/3 minder Arbeiders nodig zijn voor het zelfde werk.
Al deze maatregelen samen met het optrekken van de pensioen leeftijd tot 70 jaar moeten er voor zorgen dat er minder pensioneringen gebeuren. Belgen worden gemiddeld 78 jaar en deze maatregelen zorgen er dus voor dat wie de pensioenleeftijd haalt er gemiddeld maar 8 jaar van zal kunnen genieten. In de toekomst zal dit gemiddelde op natuurlijke wijze trouwens dalen. Een extra tax op nalatenschap van mensen die voor de pensioenleeftijd sterven moet ook extra geld opbrengen