Het Blog

Hieronder vind je mijn zogenaamde Web Log. Een soort van Logboek. Je vindt hier mijn rijmen en dichten, denken en biechten, van vroeger en nu.
Het lange verslag van de zoektocht naar dat ene wat we allemaal zoeken. "To Blog is the foundation of all Knowladge.."

31 december, 2014

Dicteren met de nieuwe iPhone zes.

Ongelofelijk maar waar, je hoeft dezer dagen niet meer te kunnen schrijven zonder fouten.
Je kan nu ook dicteren. De iPhone gaat dan zelf schrijven wat je dicteert.
Enig nadeel kan natuurlijk wel zijn dat je uitspraak niet zo goed is. Natuurlijk zal het toestel zelf bij leren waardoor alles na een tijdje wel makkelijker wordt.
Je hebt veel minder verbeterwerk omdat het toestel zelf geen fouten meer schrijft maar je moet toch nog altijd oppassen vooral wat correct taalgebruik betreft. 
Het beste denk je heel goed na over de zin die je gaat typen voor je hem effectief dicteert. Je werkt in elk geval veel sneller door te dicteren en het werkt ook gewoon veel makkelijker. 
Je kan deze functie niet alleen gebruiken in de berichten app maar ook in de e-mail app en ook in alle andere apps waar je tekst dient in te voeren.
Deze tekst is het bewijs en was mijn eerste test met dicteren. 
En hoe werkt het nu? Heel eenvoudig.  Onderaan het toetsenbord naast de spatiebalk staat een microfoontje aan de linkerkant. Als je dit eenmaal indrukt dan kan je beginnen dicteren. Veel succes en vooral veel plezier.

Geen opmerkingen: