Het Blog

Hieronder vind je mijn zogenaamde Web Log. Een soort van Logboek. Je vindt hier mijn rijmen en dichten, denken en biechten, van vroeger en nu.
Het lange verslag van de zoektocht naar dat ene wat we allemaal zoeken. "To Blog is the foundation of all Knowladge.."

23 juli, 2016

Regering wil weekend afschaffen.

Uit een gelekte interne nota van de Premier aan zijn ministers is gebleken dat de regering werkt aan een volgende besparingsfase.

In deze fase zal men er alles aan doen om het Weekend af te schaffen. Het weekend dat zijn oorsprong kent in de gouden jaren ’60 is volgens het MR kopstuk niet meer van deze tijd. Als de zaterdag/zondag rust wordt afgeschaft kunnen bedrijven gewoon door draaien en dit zonder extra toelages. Dit zou bedrijven meer winsten opleveren en de staatskas dus ook. In een volgende fase zal men dan ook de nacht rust afschaffen. Bedrijven moeten dus in de toekomst geen extra’s zoals nacht- en weekend premies meer verlonen. Verder wordt er aan een voorstel gewerkt om arbeiders 12 uur te laten werken ipv 8 waardoor overuren ook verleden tijd worden en er 1/3 minder Arbeiders nodig zijn voor het zelfde werk.
Al deze maatregelen samen met het optrekken van de pensioen leeftijd tot 70 jaar moeten er voor zorgen dat er minder pensioneringen gebeuren. Belgen worden gemiddeld 78 jaar en deze maatregelen zorgen er dus voor dat wie de pensioenleeftijd haalt er gemiddeld maar 8 jaar van zal kunnen genieten. In de toekomst zal dit gemiddelde op natuurlijke wijze trouwens dalen. Een extra tax op nalatenschap van mensen die voor de pensioenleeftijd sterven moet ook extra geld opbrengen

Geen opmerkingen: