Het Blog

Hieronder vind je mijn zogenaamde Web Log. Een soort van Logboek. Je vindt hier mijn rijmen en dichten, denken en biechten, van vroeger en nu.
Het lange verslag van de zoektocht naar dat ene wat we allemaal zoeken. "To Blog is the foundation of all Knowladge.."

22 mei, 2014

En straks op weg naar Lommel

Natuurlijk gaan we met zen allen Van-Dammekes weer een heel verlengd weekend de natuur in. Helaas worden enkelen onder ons een dagje ouder en zijn er ook een aantal medisch niet zo fit of zwanger. Dan is het ook al eens fijn om aan deze mensen te denken. En dat heb ik alvast gedaan. Een van de leuke musea voor jong en oud en interactief is museum De Kolonie in Lommel zelf. Het Museum verteld een verhaal over overleven in de natuur, nieuwe technologieën en zo verder. geschikt voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud zeggen ze zelf.
Elke dag open van 13u30 tot 17uur en voor een prikje, 1 Euro vanaf 18 jaar.
Korte  maar mooie wandelingen kan je in De Sahara maken. Een natuurgebied dat zijn oorsprong vind aan het begin van vorige eeuw. De giftige dampen van de zinkfabriek zorgden er voor dat planten groei nagenoeg onmogelijk was waar door dit karakteristieke gebied ontstond. Het is inmiddels hersteld zoals de natuur dat wel vaker doet maar zal altijd een beetje een woestijn blijven.
Je kan er korte bewegwijzerde wandelingen maken. 
Ook Kerkhoven (Lommel) heeft een mooie (rolstoelvriendelijke) wandeling door heen de natuur en langs het water. De wandeling start langs het Duitse oorlogskerkhof en loopt ook langs de Ford Motor Company Testbanen. Een wandelkaartje vind je hier.
Wie nog goeie ideeën heeft, zwier ze op uw blog of op de VanDammekes Facebook-pagina.

tot snel,
Jeroen

Geen opmerkingen: